Vorig bericht
072-5669116

Samen ondernemen?

Laat je nummer achter, dan bellen we!


Laatste kerstpakket op de oude manier?

De feestdagen staan voor de deur. Voor veel werkgevers het moment om na te denken over een kerstpakket. Maar wat zijn de fiscale gevolgen hiervan?

Dit jaar is het voor het laatst mogelijk om op de "oude manier” een kerstpakket te verstrekken. Met ingang van 2015 is iedereen verplicht de werkkostenregeling te gebruiken. Dit geldt nu al voor iedereen die is overgestapt op de werkkostenregeling. 

Oude regeling

Als je nog niet bent overgestapt op de werkkostenregeling, dan geldt voor jou de geschenkenregeling. Dat betekent dat je als werkgever bij het verstrekken van een kerstpakket het lage 20%-eindheffingstarief mag gebruiken. Maar let wel op, dit mag eenmalig en de economische waarde (inclusief btw) van het kerstpakket mag niet boven de € 70 uitkomen. Mocht je toch boven de grens van € 70 uitkomen, dan wordt het meerdere belast tegen het gebruteerde tabeltarief. Dat tarief kan oplopen tot meer dan 100%!  

 

Werkkostenregeling

Geschenken in natura (zoals een kerstpakket) worden sinds de invoering van de werkkostenregeling gezien als loon voor de werknemer. Dat betekent dat een kerstpakket binnen de vrije ruimte van 1,2% (voor 2014 nog 1,5%) van het totale fiscale loon moet vallen. Als werkgever ben je dus veel vrijer in de waarde van het kerstpakket, als het maar binnen de vrije ruimte valt. Kom je met alle vergoedingen en verstrekkingen bij elkaar boven die 1,2% (of nu nog 1,5%) uit, dan betaal je hierover loonbelasting in de vorm van een eindheffing van 80%.

 

Maak een afspraak
Wij helpen je graag verder met vragen. Je kunt ons bellen op 072-5669116. Of maak een afspraak.

Afspraak maken

Het laatste nieuws in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief...


 
Nieuws: Prinsjesdag 2018: het hete hangijzer Het is bijna dagelijks in het nieuws: wordt de dividendbelasting afgeschaft of niet? Het kabinet staat nog steeds achter deze maatregel, terwijl de oppositie er fel op tegen is. Lees verder
Contact opnemen Alkmaar: (072) 566 9116

Lisse: (0252) 415 841

Contact
Volgend bericht