Vorig bericht
072-5669116

Samen ondernemen?

Laat je nummer achter, dan bellen we!


Invoering IBAN vertraagdHet kan en mag je niet ontgaan zijn: vanaf 1 februari 2014 gaan alle Europese landen over op dezelfde Europese betaalvormen en incassoproducten. Als gevolg hiervan worden alle rekeningnummers omgezet naar het standaard internationale bankrekeningnummer IBAN. Dit is een onderdeel van de invoering van één Europese betaalmarkt: SEPA (Single Euro Payments Area).

Volgens de Europese Commissie zijn veel bedrijven nog niet klaar voor het nieuwe betalingssysteem. De invoering van het nieuwe Europese betalingssysteem SEPA wordt daarom uitgesteld tot 1 augustus. Officieel wordt de deadline van 1 februari niet losgelaten, maar er wordt wel een overgangsperiode van zes maanden ingesteld. De eurocommissaris waarschuwt dat de invoering van betalingen via IBAN niet nog een keer zal worden uitgesteld. 

De invoering van SEPA moet grensoverschrijdend betalingsverkeer makkelijker maken. Een van de belangrijkste onderdelen van dat Europese betalingssysteem is de IBAN-code. IBAN-rekeningnummers zijn geldig voor de hele eurozone en bestaan uit 18 letters en cijfers.Met de overgangsperiode wil de Europese Commissie verstoringen in het betalingsverkeer voorkomen. Eerder zei De Nederlandse Bank dat in Nederland tussen de 20.000 en 60.000 bedrijven nog niet klaar zijn voor het nieuwe Europese betalingssysteem.

Bij de overgang naar IBAN en SEPA verandert er veel voor bedrijven. Niet alleen bedrijven met internationale betrekkingen, maar ook bedrijven die alleen in Nederland zaken doen. Zo moet iedere ondernemer straks rekening houden met nieuwe rekeningnummers, andere betaalproducten, aangepaste softwarepakketten etc. Wil je weten welke stappen er allemaal ondernomen moeten worden, doe dan eens de ‘IBAN Impact-Check’. Dit is een online hulpmiddel op www.overopIBAN.nl dat bedrijven laat zien welke stappen genomen moeten worden om klaar te zijn voor de overgang op IBAN.

Maak een afspraak
Wij helpen je graag verder met vragen. Je kunt ons bellen op 072-5669116. Of maak een afspraak.

Afspraak maken

Het laatste nieuws in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief...


 
Nieuws: Prinsjesdag 2018: het hete hangijzer Het is bijna dagelijks in het nieuws: wordt de dividendbelasting afgeschaft of niet? Het kabinet staat nog steeds achter deze maatregel, terwijl de oppositie er fel op tegen is. Lees verder
Contact opnemen Alkmaar: (072) 566 9116

Lisse: (0252) 415 841

Contact
Volgend bericht