Vorig bericht
072-5669116

Samen ondernemen?

Laat je nummer achter, dan bellen we!


Herziening belastingstelsel op komst?


Minister van Financiën Dijsselbloem vindt het tijd voor een herziening van het belastingstelsel. Daarbij zouden bijvoorbeeld de lasten op arbeid omlaag kunnen om de werkgelegenheid te stimuleren.


Als arbeid minder belast wordt, moet er op andere terreinen geld binnengehaald worden. Dijsselbloem denkt daarbij aan heffingen op milieugebied en op vermogen. Hij wees er op dat de vorige herziening van de belastingen alweer een tijd geleden is. Ook Minister Asscher (Sociale Zaken) zinspeelde al eerder op een noodzakelijke vernieuwing van het belastingsysteem. Een volgend kabinet zou daarmee moeten komen, maar het huidige kabinet moet de voorbereidingen treffen.

D66 wil bij nieuwe onderhandelingen met het kabinet over de begroting van 2015 de inkomstenbelasting met 1 miljard euro verlagen. Ook de VVD roept het kabinet op om het Nederlands belastingstelsel radicaal te veranderen en versimpelen. Grofweg iedere 10 jaar wordt er een fiscale stelselwijziging doorgevoerd. Maar sinds 2001 is het stelsel niet meer aangepast aan de veranderde samenleving, waarin bijvoorbeeld het aantal zelfstandige ondernemers fors is gestegen.

Belastingen mogen volgens de VVD ook niet langer gebruikt worden om de samenleving te prikkelen, te sturen en te beïnvloeden. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om de fiscale prikkels die de keuzes van mensen beïnvloeden. Zoals het wel of niet leggen van zonnepanelen, roken, elektrisch rijden, schulden maken of groen beleggen. ‘Door de wildgroei aan belastingen zijn we het overzicht volledig kwijtgeraakt', aldus VVD-er Zijlstra.

Bron: Accountancynieuws.nl

Maak een afspraak
Wij helpen je graag verder met vragen. Je kunt ons bellen op 072-5669116. Of maak een afspraak.

Afspraak maken

Het laatste nieuws in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief...


 
Nieuws: Prinsjesdag 2018: het hete hangijzer Het is bijna dagelijks in het nieuws: wordt de dividendbelasting afgeschaft of niet? Het kabinet staat nog steeds achter deze maatregel, terwijl de oppositie er fel op tegen is. Lees verder
Contact opnemen Alkmaar: (072) 566 9116

Lisse: (0252) 415 841

Contact
Volgend bericht