Vorig bericht
072-5669116

Samen ondernemen?

Laat je nummer achter, dan bellen we!


Help, mijn verliezen gaan verdampen!

Ondernemingsverliezen zijn beperkt fiscaal verrekenbaar. Er geldt een termijn van negen jaar waar binnen de verliezen verrekend moeten zijn met winsten uit latere jaren. Dit betekent dus dat fiscaal compensabele verliezen uit 2004 uiterlijk verrekend moeten zijn op 31 december 2013. Is verliesverdamping te voorkomen?

Meest voor de hand liggend is winst te maken in 2013. Dit zal niet altijd meevallen in de huidige tijd. Wellicht kan een verwachte fiscale winst 2014 naar het jaar 2013 gehaald worden.

Een andere mogelijkheid is om activa waarin een stille reserve zit hoger te waarderen (bijvoorbeeld in plaats van waardering tegen kostprijs, waardering tegen de waarde economisch verkeer). Als de fiscus hiermee akkoord gaat, kan de hierdoor behaalde winst afgezet worden tegen de verliezen waardoor verdamping wordt voorkomen.

Fiscaal is het de vraag of een dergelijke vrijwillige herwaardering is toegestaan. Als je voortaan stelselmatig, van jaar tot jaar, de bedrijfsmiddelen waardeert op de werkelijke waarde, moet het fiscaal toegestaan worden. Er wordt dan namelijk niet beoogd om een ‘eenmalig fiscaal voordeel’ te behalen door te herwaarderen en zodoende verliesverdamping tegen te gaan.

Wil jij voorkomen dat compensabele verliezen uit 2004 verdampen? Overleg dan tijdig met ons over de mogelijkheden!

Maak een afspraak
Wij helpen je graag verder met vragen. Je kunt ons bellen op 072-5669116. Of maak een afspraak.

Afspraak maken

Het laatste nieuws in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief...


 
Nieuws: AVG: Wat moet je zelf aanpassen op je website? Inmiddels is de Wet AVG is een feit. Maar heb jij alle instellingen van je website en nieuwsbrief al op orde?  Lees verder
Contact opnemen Alkmaar: (072) 566 9116

Lisse: (0252) 415 841

Contact
Volgend bericht