072-5669116

Helft van de MKB ondernemers gaat online boekhouden

Bijna de helft van de MKB-ondernemers verwacht in 2016 over te zijn op online boekhouden, zo blijkt uit onderzoek van Yuki. Veel ondernemers doen de boekhouding nu nog zelf, omdat ze uitbesteden te duur of te omslachtig vinden. Maar door de ontwikkelingen in online boekhouden wordt het steeds aantrekkelijker om de boekhouding uit te besteden.

Het aantal bedrijven dat de boekhouding online doet, is de laatste twee jaar van 20 procent naar 36 procent gestegen. In 2016 zal naar verwachting bijna de helft van de bedrijven (48%) gebruikmaken van online boekhoudsoftware. Veel ondernemers zijn van plan om een accountantskantoor in te schakelen dat online boekhouden aanbiedt. Met scherpe tarieven en innovatieve oplossingen spelen deze kantoren goed in op de behoefte van de ondernemer.

 

Veranderende rol

De rol van de accountant verschuift door de automatisering meer naar de rol van adviseur. Online boekhouden zorgt ervoor dat de ondernemer wel actief betrokken blijft bij de administratie. Vroeger bleven de bonnen en facturen vaak op een stapel liggen tot het tijd was voor de BTW-aangifte, maar met online boekhouden is het heel makkelijk om ze meteen te laten verwerken. Bovendien kunnen accountants de financiële data van dag tot dag analyseren en dus direct advies geven aan de ondernemer als dat nodig is.

 

 

BG accountants start met Yuki

BG accountants is een van de innovatieve kantoren die er voor kiest Yuki aan te bieden bij haar klanten. Pascal Gabler van BG accountants: "Ik merk vaak dat klanten er eerst wat huiverig tegenover staan, maar als ze eenmaal over zijn op online boekhouden, is het een verademing. De klant ervaart het gemak en wij kunnen direct bijsturen als dat nodig is!"
BG accountants is al jaren bezig met digitaliseren en is van mening dat advies het belangrijkste element van haar dienstverlening is. Pascal: "Yuki is een mooie aanvulling op onze diensten en maakt het mogelijk ons nog meer te richten op onze kernactiviteit: adviseren, sturen en meedenken met de ondernemer, dat is wat wij noemen samen ondernemen!"

 

Voor meer informatie klik in het hoofdmenu op Yuki.

03-04-2024

Flexibele arbeidsvoorwaarden, een mooie troef!

Lees verder
15-02-2024

Rouwverlof is maatwerk

Lees verder
11-12-2023

Eindejaarstips 2023

Lees verder
Blijf op de hoogte