072-5669116

Grote bedrijven beloven MKB sneller te betalen

Zeven grote bedrijven en organisaties hebben zich aangesloten bij betaalme.nu, een initiatief dat moet zorgen voor snellere betaling aan leveranciers uit het midden- en kleinbedrijf.

Onlangs werd bekend gemaakt dat onder meer de banken ABN AMRO en ING en de pensioenfondsen ABP en APG zijn toegetreden. De overige nieuwe deelnemers zijn Cargill, Enexis en Gasunie. Inmiddels maken achttien grote partijen zich sterk voor korte betaaltermijnen.

Heineken, Randstad, Jumbo en FrieslandCampina waren in november 2015 de eerste bedrijven die met de toezegging naar buiten traden. Later sloten KPN, NS, TomTom, Rabobank, PGGM, Schiphol en Havenbedrijf Amsterdam zich bij het initiatief aan. Het streven is dat binnen vijf jaar de helft van de duizend grootste bedrijven meedoet aan betaalme.nu, zodat er circa 2,5 miljard euro uit openstaande facturen vrijkomt voor het MKB.

Tegenvallers

''Een tijdige betaling is essentieel. Vooral bij MKB-bedrijven zorgt een betalingsachterstand voor tegenvallers'', aldus minister Henk Kamp van Economische Zaken, dat het initiatief ondersteunt. "Ik roep grote Nederlandse bedrijven op om niet langer te wachten en zich ook aan te sluiten. Dat stimuleert de economische groei en de werkgelegenheid in ons land."

De meeste deelnemende bedrijven beloven hun kleinste leveranciers binnen dertig dagen te betalen. Het gaat om meer dan tienduizend MKB-bedrijven. Grote bedrijven kunnen het MKB aan extra liquiditeit helpen door openstaande facturen sneller goed te keuren en sneller te betalen of door snelle financiering via derde partijen aan te bieden. De leveranciers zelf kunnen een bijdrage leveren door hun facturen tijdig in te dienen.

Bron: ANP / Nu.nl

15-02-2024

Rouwverlof is maatwerk

Lees verder
11-12-2023

Eindejaarstips 2023

Lees verder
06-12-2023

BG opent 3e vestiging in Den Helder

Lees verder
Blijf op de hoogte