072-5669116

Drie veelgebruikte financiële regelingen

Overweeg je iemand met een ziekte, handicap of WW-uitkering in dienst te nemen? Dan zijn er verschillende regelingen die dat financieel aantrekkelijk maken. We lichten er 3 uit waar veel gebruik van wordt gemaakt.

No-riskpolis
De no-riskpolis houdt in dat je voor een werknemer met een ziekte of handicap een Ziektewet-uitkering van UWV kunt krijgen als hij ziek wordt. Deze Ziektewet-uitkering is 70% tot 100% van het dagloon van de werknemer, afhankelijk van de situatie. Door de no-riskpolis loop je dus weinig risico als je een werknemer met een ziekte of handicap in dienst neemt. Kijk wel even goed naar de voorwaarden en opsomming van de situaties waarin de no-riskpolis geldt. Deze vind je op de website van het UWV. 

Proefplaatsing
De proefplaatsing houdt in dat een werknemer met een WAO-, WIA-, WAZ-, Wajong-, Ziektewet- of WW-uitkering eerst 2 maanden op proef werkt met behoud van zijn uitkering. Je hoeft in die periode dan geen loon te betalen. Deze periode is net zo lang als de maximale proeftijd en meestal genoeg om te kijken of de werknemer geschikt is. Na een proefplaatsing mag je geen proeftijd meer afspreken met de werknemer en moet je (als de werknemer geschikt is) een dienstverband aanbieden van minimaal 6 maanden.

Mobiliteitsbonus
De mobiliteitsbonus is een korting op (of een vrijstelling van) werknemersverzekeringen voor werknemers met een ziekte of handicap. Hiervoor heb je geen doelgroepverklaring nodig. Je past de premiekorting zelf toe bij de aangifte loonheffingen. Meer informatie over de voorwaarden vind je op Ondernemersplein.nl

Meer informatie
Naast deze drie regelingen zijn er nog meer mogelijkheden voor werkgevers die een werknemer met een ziekte of handicap in dienst nemen. Kijk op de website van het UWV voor meer informatie of neem contact op met ons!

Bron: UWV

08-10-2020

BG accountants naar nieuwe locatie in Lisse

Lees verder
05-10-2020

Aanpassingen 3e steunpakket

Lees verder
05-10-2020

Prinsjesdag 2020

Lees verder
Blijf op de hoogte