072-5669116

Extra aandacht autorijscholen

De Belastingdienst gaat met een landelijk project extra aandacht besteden aan autorijscholen. De fiscus informeert ook fiscale dienstverleners over de aanpak, omdat zij een belangrijke schakel zijn om de kwaliteit van administratie en aangiften te waarborgen. Door de aard van de onderneming kunnen juist bij autorijscholen vrij eenvoudig onjuistheden ontstaan in de registratie. Er zijn beperkte vastleggingen en er is relatief vaak sprake van contante betalingen. ‘Zaak dus om hier alert op te zijn,’ aldus de Belastingdienst.

De fiscus gaat bij autorijschoolhouders het belang van een goede omzetberekening onder de aandacht brengen. ‘Dit doen we via diverse media, waaronder artikelen in vakbladen en informatie op internet. Hierin vragen we de autorijschoolhouders om de verantwoorde omzetten over de jaren 2009 tot en met 2011 nog eens goed te controleren door het aantal examenaanvragen te vermenigvuldigen met het gemiddelde aantal lesuren en de uurtarieven. Voor het aantal examens kan men desgewenst jaaroverzichten raadplegen via het softwarepakket TOP (CBR),’ aldus de fiscus.

Als de autorijschoolhouder constateert dat er te weinig omzet is verantwoord, kan hij contact opnemen met de Belastingdienst om een afspraak te maken. Als hij dit vrijwillig doet, houdt de Belastingdienst hiermee rekening in de behandeling. Als de autorijschoolhouder geen contact opneemt met de Belastingdienst, maar in de aangifte blijkt toch dat er onjuistheden zijn in de tijdvakken 2009 tot en met 2011, dan neemt de Belastingdienst het initiatief om dit te herstellen.

14-02-2019

VIA Vooraf Ingevulde Aangifte inkomstenbelasting activeren

Lees verder
11-02-2019

Hoger nettoloon of valt het tegen?

Lees verder
30-01-2019

Heb je een Tesla? Zo zit het met je bijtelling!

Lees verder
Blijf op de hoogte