Vorig bericht
072-5669116

Samen ondernemen?

Laat je nummer achter, dan bellen we!


Extra aandacht autorijscholen

De Belastingdienst gaat met een landelijk project extra aandacht besteden aan autorijscholen. De fiscus informeert ook fiscale dienstverleners over de aanpak, omdat zij een belangrijke schakel zijn om de kwaliteit van administratie en aangiften te waarborgen. Door de aard van de onderneming kunnen juist bij autorijscholen vrij eenvoudig onjuistheden ontstaan in de registratie. Er zijn beperkte vastleggingen en er is relatief vaak sprake van contante betalingen. ‘Zaak dus om hier alert op te zijn,’ aldus de Belastingdienst.

De fiscus gaat bij autorijschoolhouders het belang van een goede omzetberekening onder de aandacht brengen. ‘Dit doen we via diverse media, waaronder artikelen in vakbladen en informatie op internet. Hierin vragen we de autorijschoolhouders om de verantwoorde omzetten over de jaren 2009 tot en met 2011 nog eens goed te controleren door het aantal examenaanvragen te vermenigvuldigen met het gemiddelde aantal lesuren en de uurtarieven. Voor het aantal examens kan men desgewenst jaaroverzichten raadplegen via het softwarepakket TOP (CBR),’ aldus de fiscus.

Als de autorijschoolhouder constateert dat er te weinig omzet is verantwoord, kan hij contact opnemen met de Belastingdienst om een afspraak te maken. Als hij dit vrijwillig doet, houdt de Belastingdienst hiermee rekening in de behandeling. Als de autorijschoolhouder geen contact opneemt met de Belastingdienst, maar in de aangifte blijkt toch dat er onjuistheden zijn in de tijdvakken 2009 tot en met 2011, dan neemt de Belastingdienst het initiatief om dit te herstellen.

Maak een afspraak
Wij helpen je graag verder met vragen. Je kunt ons bellen op 072-5669116. Of maak een afspraak.

Afspraak maken

Het laatste nieuws in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief...


 
Nieuws: Prinsjesdag 2018: het hete hangijzer Het is bijna dagelijks in het nieuws: wordt de dividendbelasting afgeschaft of niet? Het kabinet staat nog steeds achter deze maatregel, terwijl de oppositie er fel op tegen is. Lees verder
Contact opnemen Alkmaar: (072) 566 9116

Lisse: (0252) 415 841

Contact
Volgend bericht