072-5669116

Duurzaam ondernemen is de toekomst

Duurzaam ondernemen is een van onze kernwaarden, daarom onderschrijven wij het belang van de dag voor de duurzaamheid op 10 oktober 2013. Ook voor jou als ondernemer kan duurzaam werken veel opleveren. Wij helpen je graag met het maken van duurzame keuzes!

Hieronder enkele voorbeelden van duurzaam ondernemen waar wij nauw bij betrokken zijn:

Zonnepanelen
In samenwerking met Boozd en de VVE van onze kantoorpanden in Alkmaar hebben wij een energie neutraal kantoor weten te realiseren. Sinds afgelopen mei liggen er ruim 130 zonnepanelen op het dak van ons pand in Alkmaar, waardoor wij onze eigen energie opwekken. Dit is tot stand gekomen via het project Zon op MKB van de Gemeente Alkmaar. Hier zie je in vogelvlucht het hele verhaal:


Veel MKB' ers overwegen om zonnepanelen aan te schaffen, maar komen er niet aan toe om een offerte op te vragen en de fiscale voordelen uit te zoeken. Dat is jammer want met een gemiddelde terugverdientijd van 7-9 jaar, zijn zonnepanelen in veel gevallen een interessante optie. Wij kunnen je adviseren en helpen met het hele traject. We kennen de valkuilen, maar ook de voordelen. Wij willen graag samen met jou duurzaam ondernemen!

Zuinige auto
Een energiezuinige auto is niet alleen voordelig voor het milieu, maar ook voor je eigen portemonnee. Bij een plug-in model kunnen de fiscale aftrekposten in het eerste jaar zelfs oplopen tot 137% van de aankoopprijs. Een voorbeeld van zo’n auto is de Volvo V60. Doordat deze auto’s een gecombineerde benzine/diesel/elektrische motor hebben is de actieradius heel hoog. De fiscale voordelen zijn ongekend en er zit geen BPM op deze auto’s. Overweeg je een milieuvriendelijke auto aan te schaffen? Wij helpen je graag bij deze duurzame keuze!

The Green Touch
Wij hebben onze krachten gebundeld met Boozd (full service internetbureau in Alkmaar). Samen hebben we niet alleen zonnepanelen laten plaatsen, maar willen we ook andere ondernemers helpen bij het duurzaam ondernemen. Daarom ontwikkelen wij op dit moment de app 'The Green Touch'. Dit is een app die jou helpt en stimuleert bij het duurzaam ondernemen. Meer informatie lees je op www.the-green-touch.nl

Groen kantoor
Een aanpassing die veel ondernemers makkelijk kunnen maken is het "groener" werken op kantoor. Dit gaat om simpele aanpassingen als dubbelzijdig printen en groene stroom gebruiken tot het recyclen van toners en het gebruiken van LED-verlichting. Als kantoor zijn wij hier heel ver mee en kunnen jou dus adviseren over wat wel en niet werkt.

Lees hier welke acties er verder op deze dag worden georganiseerd:

De Powerhouse
Het netwerk Duurzaam Ondernemen in Noordwest-Holland organiseert voor de 2e keer de Powerhouse op de dag van de duurzaamheid. Samen met HDC Media en de Rabobank zet DOinNWH een evenement neer waar wordt verkend hoe MKB lifestyle - en bouwondernemingen integrale renovatie oplossingen kunnen bieden aan alle huiseigenaren in de regio. Meer informatie is te lezen op: www.doinnwh.nl/powerhouse-2013/

Let’s DO Award
Nieuw dit jaar is de Let’s DO Award, ook georganiseerd door het netwerk Duurzaam Ondernemen in Noordwest-Holland. De Let’s DO Award is een prijs voor de meest succesvolle duurzame innovatie bij het MKB. Wij hebben met The Green Touch app deelgenomen aan deze wedstrijd, maar zijn helaas niet doorgedrongen tot de finale. De finale vindt plaats op 10 oktober tijdens het Powerhouse bij Rabobank Alkmaar. Meer informatie is te lezen op: https://www.doinnwh.nl/lets-do-award/

Meer acties
Voor meer acties, kijk op: https://www.dagvandeduurzaamheid.nl/

14-02-2019

VIA Vooraf Ingevulde Aangifte inkomstenbelasting activeren

Lees verder
11-02-2019

Hoger nettoloon of valt het tegen?

Lees verder
30-01-2019

Heb je een Tesla? Zo zit het met je bijtelling!

Lees verder
Blijf op de hoogte