Vorig bericht
072-5669116

Samen ondernemen?

Laat je nummer achter, dan bellen we!


Tijdelijke BTW verlaging woning en tuin onderhoud

Staatssecretaris Weekers van Financiën heeft met ingang van 1 maart 2013 tijdelijk het BTW-tarief voor renovatie en herstel van woningen ouder dan twee jaar verlaagd naar 6%. In tegenstelling tot de eerdere btw-verlaging in 2010-2011 valt dit keer ook het aanleggen en onderhouden van tuinen onder de verlaging. Het verlaagde btw-tarief geldt voor de periode van 1 maart 2013 tot 1 maart 2014.

Weekers: "Met deze maatregel verwachten we mensen over de streep te trekken te investeren in huis en tuin. Bij de eerdere btw-verlaging waren in mijn ogen nog te veel zaken uitgesloten. Daarom wordt dit keer het verlaagde tarief ruimer toegepast.”

Het 6%-tarief is van toepassing op alle renovatie- en herstelwerkzaamheden in en aan een woning. Onder deze werkzaamheden vallen: het vernieuwen, vergroten, herstellen of vervangen en onderhouden van (delen van) de woning en de aanleg en onderhoud van de tuin. Het verlaagde tarief is uitsluitend van toepassing op de arbeidskosten en niet op de gebruikte materialen.

Deze verlaging van het BTW tarief maakt deel uit van een pakket aan maatregelen dat de problemen op de woningmarkt moet aanpakken. Het kabinet heeft hier samen met D66, de ChristenUnie en de SGP eerder overeenstemming over bereikt. 

Maak een afspraak
Wij helpen je graag verder met vragen. Je kunt ons bellen op 072-5669116. Of maak een afspraak.

Afspraak maken

Het laatste nieuws in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief...


 
Nieuws: Prinsjesdag 2018: het hete hangijzer Het is bijna dagelijks in het nieuws: wordt de dividendbelasting afgeschaft of niet? Het kabinet staat nog steeds achter deze maatregel, terwijl de oppositie er fel op tegen is. Lees verder
Contact opnemen Alkmaar: (072) 566 9116

Lisse: (0252) 415 841

Contact
Volgend bericht