Vorig bericht
072-5669116

Samen ondernemen?

Laat je nummer achter, dan bellen we!


BTW-nummer op internet?

Veel mensen denken dat je BTW-nummer alleen op de site hoeft te staan als je online diensten of producten verkoopt. Uit een recente reactie van de Consumentenautoriteit blijkt dat niet zo te zijn. Het BTW-nummer moet altijd op de site staan.

De Belasting Toegevoegde Waarde (BTW) brengt nogal wat administratieve verplichtingen met zich mee. Zo moet je uiteraard BTW-aangifte doen, maar ook  zorgen voor goede facturen met daarop het BTW-nummer. Maar als je actief bent op internet, moet je dan ook het BTW-nummer op de site vermelden?

De Wet op de Omzetbelasting zegt hier niets over, dus werd aangenomen dat - zolang je geen verkoopovereenkomst sluit via internet - het vermelden van het BTW-nummer niet noodzakelijk is. Maar er zijn andere wetteksten waaruit blijkt dat de verplichting al ontstaat bij een verkoop bevorderende website in de breedste zin. Dus is het van belang om het BTW-nummer altijd te vermelden op internet!

Maak een afspraak
Wij helpen je graag verder met vragen. Je kunt ons bellen op 072-5669116. Of maak een afspraak.

Afspraak maken

Het laatste nieuws in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief...


 
Nieuws: Prinsjesdag 2018: het hete hangijzer Het is bijna dagelijks in het nieuws: wordt de dividendbelasting afgeschaft of niet? Het kabinet staat nog steeds achter deze maatregel, terwijl de oppositie er fel op tegen is. Lees verder
Contact opnemen Alkmaar: (072) 566 9116

Lisse: (0252) 415 841

Contact
Volgend bericht