072-5669116

BTW aangifte: ga er zorgvuldig mee om!

Heb je te weinig BTW afgedragen over 2017, 2016 of eerder? Of zelfs een nihil-aangifte gedaan? Dien dan zo snel mogelijk de suppletie in!

BTW-nihil aangifte: zeker van je zaak?

Als je een BTW-nihil aangifte doet, moet je echt zeker weten dat je over dat tijdvak geen BTW verschuldigd bent. Een ‘voorlopige’ nihil-aangifte, omdat je nog niet alle gegevens bij de hand hebt, kan je duur komen te staan. Als later blijkt dat je toch BTW moet afdragen, heb je die belasting dus niet op tijd betaald. En dat is (sinds 1 januari 2014) een strafbaar feit: voor het opzettelijk niet of te laat betalen van omzetbelasting kan je een boete of zelfs een gevangenisstraf krijgen.

Suppletie indienen

Het is dus belangrijk om zo snel mogelijk een suppletie in te dienen. Doe je dat niet op tijd, dan geldt ook hier een boete voor. Naast de gewone verzuimboete omdat je de BTW niet op tijd betaald hebt, kan je een aanvullende vergrijpboete opgelegd krijgen van maximaal 100% van de verschuldigde BTW kosten! Die extra boete is zeker aan de orde als de inspecteur je in de gaten heeft voordat je een suppletie hebt ingediend. Gaat het om een BTW suppletie van € 50.000 of meer? Dan kan je rekenen op een boekenonderzoek.

Zorgvuldigheid staat voorop

Zorg dus dat je tijdig en voor het juiste bedrag je BTW aangifte doet. Suppletie indienen kan via het digitale formulier, te vinden op de website van de Belastingdienst. Zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kunnen wij dit natuurlijk ook voor je verzorgen.

14-02-2019

VIA Vooraf Ingevulde Aangifte inkomstenbelasting activeren

Lees verder
11-02-2019

Hoger nettoloon of valt het tegen?

Lees verder
30-01-2019

Heb je een Tesla? Zo zit het met je bijtelling!

Lees verder
Blijf op de hoogte