Vorig bericht
072-5669116

Samen ondernemen?

Laat je nummer achter, dan bellen we!


Bijtelling omlaag na aanpassing auto?

Stel je rijdt in een auto met een net te hoog uitstootpercentage, dan kom je helaas niet in aanmerking voor een lagere bijtelling, ook al is het verschil nog zo klein. Als je deze auto laat aanpassen zodat het uitstootpercentage binnen de grenzen valt, heb je dan automatisch recht op lagere bijtelling?

In een door een auto-importeur en de Belastingdienst aangespannen proefprocedure, oordeelt de rechtbank Gelderland dat de bijtelling inderdaad omlaag kan. Ook als de auto op het moment van aanpassing al een jaar oud is en ruim 22.000 kilometer op de teller heeft. De wet over de lage bijtelling is ingevoerd om de verkoop en het gebruik van schone en energiezuinige auto’s te stimuleren, dus het verminderen van de CO2-uitstoot doet recht aan het doel en de strekking van de wet. Financiën is akkoord gegaan met deze uitspraak: de staatssecretaris heeft laten weten dat hij niet in cassatie gaat tegen deze uitspraak.

Rij jij in een auto van de zaak en wil je een lagere bijtelling? Dan kan je dit op basis van deze uitspraak en door aanpassing van de auto bereiken. Wel eist de rechter dat je een zogenoemde ETG kunt overleggen waaruit de verlaagde uitstoot blijkt. Daarnaast moet het RDW het uitstootpercentage van je auto hebben aangepast. Laat je vooraf uiteraard wel goed informeren over de kosten van de aanpassing!

Maak een afspraak
Wij helpen je graag verder met vragen. Je kunt ons bellen op 072-5669116. Of maak een afspraak.

Afspraak maken

Het laatste nieuws in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief...


 
Nieuws: Prinsjesdag 2018: het hete hangijzer Het is bijna dagelijks in het nieuws: wordt de dividendbelasting afgeschaft of niet? Het kabinet staat nog steeds achter deze maatregel, terwijl de oppositie er fel op tegen is. Lees verder
Contact opnemen Alkmaar: (072) 566 9116

Lisse: (0252) 415 841

Contact
Volgend bericht