Vorig bericht
072-5669116

Samen ondernemen?

Laat je nummer achter, dan bellen we!


Belastingdienst stuurt Baarda - Gabler klanten onnodig een brief

Brief belastingdienstDe Belastingdienst verstuurt brieven naar belastingplichtigen (Vennootschapsbelasting), waarvoor geen voorlopige aanslag vennootschapsbelasting over 2011 is ingediend.
Hierin wordt gemeld dat:

  • de aangifte over 2010 is ingediend;
  • de vraag "Is de voorlopige aanslag over 2011 juist"
    niet beantwoord is;
  • er geen voorlopige aanslag over 2011 is ontvangen.

Bekijk hier een voorbeeld van de brief zoals de belastingdienst deze heeft verstuurd.

Op basis van de aan ons beschikbaar gestelde informatie is Baarda - Gabler en onze software leverancier van mening dat deze vraag niet relevant is voor de aangifte, aangezien het indienen van een VA (Voorlopige Aanslag) niet verplicht is. De Belastingdienst legt immers automatisch een VA 2011 op als de aangifte over 2010 hier aanleiding voor geeft.

Inmiddels heeft onze software leverancier deze (niet aangekondigde) handelswijze van de Belastingdienst ook aanhangig gemaakt bij de Belastingdienst zelf. Wanneer zij volharden in het standpunt dat brieven worden gestuurd naar belastingplichtigen in geval er geen voorlopige aanslag is ingediend, dan zal onze software leverancier onze software hierop aanpassen.

Wat nu te doen in het geval dat je deze brief heeft ontvangen?
Stuur ons de brief van de Belastingdienst en wij dienen alsnog de VA 2011 in (op basis van de reeds opgelegde aanslag vennootschapsbelasting 2011) om eventuele problemen met de Belastingdienst te voorkomen. Er veranderd dan niets in de betalingen.

Maak een afspraak
Wij helpen je graag verder met vragen. Je kunt ons bellen op 072-5669116. Of maak een afspraak.

Afspraak maken

Het laatste nieuws in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief...


 
Nieuws: Prinsjesdag 2018: het hete hangijzer Het is bijna dagelijks in het nieuws: wordt de dividendbelasting afgeschaft of niet? Het kabinet staat nog steeds achter deze maatregel, terwijl de oppositie er fel op tegen is. Lees verder
Contact opnemen Alkmaar: (072) 566 9116

Lisse: (0252) 415 841

Contact
Volgend bericht