072-5669116

Belastingdienst stuurt Baarda - Gabler klanten onnodig een brief

Brief belastingdienstDe Belastingdienst verstuurt brieven naar belastingplichtigen (Vennootschapsbelasting), waarvoor geen voorlopige aanslag vennootschapsbelasting over 2011 is ingediend.
Hierin wordt gemeld dat:

  • de aangifte over 2010 is ingediend;
  • de vraag "Is de voorlopige aanslag over 2011 juist"
    niet beantwoord is;
  • er geen voorlopige aanslag over 2011 is ontvangen.

Op basis van de aan ons beschikbaar gestelde informatie is Baarda - Gabler en onze software leverancier van mening dat deze vraag niet relevant is voor de aangifte, aangezien het indienen van een VA (Voorlopige Aanslag) niet verplicht is. De Belastingdienst legt immers automatisch een VA 2011 op als de aangifte over 2010 hier aanleiding voor geeft.

Inmiddels heeft onze software leverancier deze (niet aangekondigde) handelswijze van de Belastingdienst ook aanhangig gemaakt bij de Belastingdienst zelf. Wanneer zij volharden in het standpunt dat brieven worden gestuurd naar belastingplichtigen in geval er geen voorlopige aanslag is ingediend, dan zal onze software leverancier onze software hierop aanpassen.

Wat nu te doen in het geval dat je deze brief heeft ontvangen?
Stuur ons de brief van de Belastingdienst en wij dienen alsnog de VA 2011 in (op basis van de reeds opgelegde aanslag vennootschapsbelasting 2011) om eventuele problemen met de Belastingdienst te voorkomen. Er veranderd dan niets in de betalingen.

11-03-2019

Sportieve werkgever? Stap op de fiets!

Lees verder
14-02-2019

VIA Vooraf Ingevulde Aangifte inkomstenbelasting activeren

Lees verder
11-02-2019

Hoger nettoloon of valt het tegen?

Lees verder
Blijf op de hoogte