Vorig bericht
072-5669116

Samen ondernemen?

Laat je nummer achter, dan bellen we!


Nieuwe aanbestedingswet

De Tweede Kamer is akkoord gegaan met een wijziging van de aanbestedingswet. Deze wet moet het voor kleine MKB-bedrijven makkelijker maken om in te schrijven op (overheids)aanbestedingen.

In het wetsvoorstel is opgenomen dat aanbieders geen opdrachten meer mogen samenvoegen. Door dit zogenaamde clusteren was het voor kleine bedrijven vaak onmogelijk om aanbestedingsprojecten uit te voeren. Ook mogen geen minimale omzeteisen meer worden gesteld die het nodig maken om samenwerkingsverbanden met andere bedrijven aan te gaan. Als laatste mogen geen onredelijke contractvoorwaarden meer worden gesteld, zoals de voorwaarde dat een kleine onderneming het volledige projectrisico moet dragen, dat in veel gevallen niet te verzekeren is. De verwachting is dat kleine bedrijven nu makkelijker kunnen inschrijven op aanbestedingen.
 

Maak een afspraak
Wij helpen je graag verder met vragen. Je kunt ons bellen op 072-5669116. Of maak een afspraak.

Afspraak maken

Het laatste nieuws in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief...


 
Nieuws: Prinsjesdag 2018: het hete hangijzer Het is bijna dagelijks in het nieuws: wordt de dividendbelasting afgeschaft of niet? Het kabinet staat nog steeds achter deze maatregel, terwijl de oppositie er fel op tegen is. Lees verder
Contact opnemen Alkmaar: (072) 566 9116

Lisse: (0252) 415 841

Contact
Volgend bericht