072-5669116

Notarissen lanceren model Kleine BV

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) heeft afgelopen dinsdag het model ‘Kleine BV’ gepresenteerd. Het model bestaat uit een notariële oprichtingsakte met statuten die tot een minimum zijn beperkt. Met deze akte kunnen (potentiële) ondernemers in het MKB en ZZP´ers snel en goedkoop een BV oprichten.

“Dit is precies de manier waarop notarissen het moeten aanpakken. Proactief als partner van de ondernemer”, aldus Hans Biesheuvel, voorzitter van MKB-Nederland. De KNB heeft het model ontwikkeld in het licht van de Small Business Act for Europe (SBA), die in 2011 door de Europese ministers van Economische Zaken is aangenomen. Daarnaast loopt de beroepsvereniging hiermee vooruit op de Flex-BV wetgeving, die waarschijnlijk op 1 juli aanstaande in werking treedt. De SBA gaat uit van het principe ‘think small first’: versimpeling van regelgeving en vermindering van administratieve lasten voor het MKB.

De wetsvoorstellen voor de Flex-BV brengen een aanzienlijke vereenvoudiging en flexibilisering aan op het bestaande BV-recht. Zo wordt het verplichte minimumkapitaal van 18.000 euro, de bankverklaring bij inbreng in geld en de accountantsverklaring bij inbreng in natura afgeschaft en kan een BV volstaan met eenvoudige statuten. 

Bron: www.accountancynieuws.nl

14-02-2019

VIA Vooraf Ingevulde Aangifte inkomstenbelasting activeren

Lees verder
11-02-2019

Hoger nettoloon of valt het tegen?

Lees verder
30-01-2019

Heb je een Tesla? Zo zit het met je bijtelling!

Lees verder
Blijf op de hoogte