Vorig bericht
072-5669116

Samen ondernemen?

Laat je nummer achter, dan bellen we!


Notarissen lanceren model Kleine BV

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) heeft afgelopen dinsdag het model ‘Kleine BV’ gepresenteerd. Het model bestaat uit een notariële oprichtingsakte met statuten die tot een minimum zijn beperkt. Met deze akte kunnen (potentiële) ondernemers in het MKB en ZZP´ers snel en goedkoop een BV oprichten.

“Dit is precies de manier waarop notarissen het moeten aanpakken. Proactief als partner van de ondernemer”, aldus Hans Biesheuvel, voorzitter van MKB-Nederland. De KNB heeft het model ontwikkeld in het licht van de Small Business Act for Europe (SBA), die in 2011 door de Europese ministers van Economische Zaken is aangenomen. Daarnaast loopt de beroepsvereniging hiermee vooruit op de Flex-BV wetgeving, die waarschijnlijk op 1 juli aanstaande in werking treedt. De SBA gaat uit van het principe ‘think small first’: versimpeling van regelgeving en vermindering van administratieve lasten voor het MKB.

De wetsvoorstellen voor de Flex-BV brengen een aanzienlijke vereenvoudiging en flexibilisering aan op het bestaande BV-recht. Zo wordt het verplichte minimumkapitaal van 18.000 euro, de bankverklaring bij inbreng in geld en de accountantsverklaring bij inbreng in natura afgeschaft en kan een BV volstaan met eenvoudige statuten. 

Bron: www.accountancynieuws.nl

Maak een afspraak
Wij helpen je graag verder met vragen. Je kunt ons bellen op 072-5669116. Of maak een afspraak.

Afspraak maken

Het laatste nieuws in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief...


 
Nieuws: Prinsjesdag 2018: het hete hangijzer Het is bijna dagelijks in het nieuws: wordt de dividendbelasting afgeschaft of niet? Het kabinet staat nog steeds achter deze maatregel, terwijl de oppositie er fel op tegen is. Lees verder
Contact opnemen Alkmaar: (072) 566 9116

Lisse: (0252) 415 841

Contact
Volgend bericht