Vorig bericht
072-5669116

Samen ondernemen?

Laat je nummer achter, dan bellen we!


Stichtingen krijgen publicatieplicht

Het bestuur van een stichting is al verplicht een interne administratie te voeren en binnen 6 maanden na afloop van het boekjaar de balans en staat van baten en lasten op papier te zetten. Maar op dit moment wordt er gewerkt aan een wetsvoorstel dat stichtingen verplicht deze staat van baten en lasten openbaar te maken via het handelsregister.

Daarnaast worden stichtingen ook verplicht om ontvangen giften te melden en de balans en staat van baten en lasten te ondertekenen. Naar verwachting zal de wetswijziging op 1 januari 2013 in werking treden. De nieuwe regeling geldt niet voor stichtingen die al een jaarrekening deponeren bij het handelsregister.

Het doel van dit wetsvoorstel is om meer inzicht te krijgen in de financiële positie van stichtingen en zo misbruik tegen te gaan. Toch is er ook kritiek op de regeling, dit blijkt onder meer uit de reacties op de internetconsultatie. Of de kamer naar aanleiding hiervan de publicatieplicht zal bepreken, moet blijken uit het wetsvoorstel dat nog voor de zomer wordt verwacht.
 

Maak een afspraak
Wij helpen je graag verder met vragen. Je kunt ons bellen op 072-5669116. Of maak een afspraak.

Afspraak maken

Het laatste nieuws in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief...


 
Nieuws: AVG: Wat moet je zelf aanpassen op je website? Inmiddels is de Wet AVG is een feit. Maar heb jij alle instellingen van je website en nieuwsbrief al op orde?  Lees verder
Contact opnemen Alkmaar: (072) 566 9116

Lisse: (0252) 415 841

Contact
Volgend bericht