072-5669116

Onderzoek naar Werkkostenregeling

Het ministerie van Financiën is gestart met een onderzoek onder bedrijven en organisaties naar de werkkostenregeling (WKR). Het doel is een goed beeld te krijgen van wat werkgevers vergoeden of verstrekken.

Staatssecretaris Weekers van Financiën vindt een evaluatie van de werkkostenregeling van belang, omdat signalen uit de praktijk aanleiding kunnen geven om de werkkostenregeling te verbeteren of eenvoudiger te maken. Het is volgens Weekers belangrijk dat veel werkgevers meedoen, omdat er dan een goed beeld ontstaat van het gebruik van vergoedingen en verstrekkingen.

Op dit moment is er nog sprake van een overgangsfase: tot 1 januari 2014 mag de werkgever kiezen over te stappen op de werkkostenregeling of nog het oude systeem van vrije vergoedingen en verstrekkingen toepassen. Vanaf 2014 geldt de werkkostenregeling voor alle werkgevers.

Per 1 januari 2011 is de werkkostenregeling ingevoerd. In de WKR kan, naast een aantal gerichte vrijstellingen, maximaal 1,4% van het totale fiscale loon (de ‘vrije ruimte’) worden besteed aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor werknemers.

Bron: www.accountancynieuws.nl
11-03-2019

Sportieve werkgever? Stap op de fiets!

Lees verder
14-02-2019

VIA Vooraf Ingevulde Aangifte inkomstenbelasting activeren

Lees verder
11-02-2019

Hoger nettoloon of valt het tegen?

Lees verder
Blijf op de hoogte