Vorig bericht
072-5669116

Samen ondernemen?

Laat je nummer achter, dan bellen we!


Innovatiefonds MKB+ van start

InnovatiefondsAls jong innovatief bedrijf kan het moeilijk zijn om financieringsbronnen te vinden. Voor deze bedrijven is vanaf 1 januari 2012 het Innovatiefonds MKB+ van start gegaan. De overheid wil hiermee de ontwikkeling van vernieuwende producten en diensten stimuleren.

Het innovatiefonds MKB+ bestaat uit 3 onderdelen: het innovatiekrediet, SEED Capital-regeling (risicokapitaal voor technostarters en creatieve industrie) en de fund-of-funds regeling. De laatste twee regelingen verschaffen kapitaal via investeringsfondsen.

Het innovatiekrediet is een rechtstreekse faciliteit aan ondernemers voor een krediet vanaf € 150.000 met een rente van 4, 7 of 10% afhankelijk van het risicoprofiel. Om in aanmerking te komen moet de onderneming ook andere financieringsbronnen aanboren. Indien een project succesvol verloopt, betaalt de onderneming de lening in tien jaar terug aan het fonds. Door de terugbetaling aan het fonds en niet aan de schatkist verwacht de overheid meer ondernemers te kunnen helpen. Bij een mislukt project wordt de lening omgezet in een subsidie. Voor ondernemers die willen weten of zij in aanmerking komen voor het innovatiekrediet heeft de overheid een quick scan ontwikkeld. Agentschap NL is belast met de uitvoering van de regeling. Meer informatie is terug te lezen op de site www.agentschapnl.nl.

Maak een afspraak
Wij helpen je graag verder met vragen. Je kunt ons bellen op 072-5669116. Of maak een afspraak.

Afspraak maken

Het laatste nieuws in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief...


 
Nieuws: Prinsjesdag 2018: het hete hangijzer Het is bijna dagelijks in het nieuws: wordt de dividendbelasting afgeschaft of niet? Het kabinet staat nog steeds achter deze maatregel, terwijl de oppositie er fel op tegen is. Lees verder
Contact opnemen Alkmaar: (072) 566 9116

Lisse: (0252) 415 841

Contact
Volgend bericht