Vorig bericht
072-5669116

Samen ondernemen?

Laat je nummer achter, dan bellen we!


Eenvoudiger schenken aan kinderen voor aankoop eigen huis

De nieuwe regels voor hypotheekverstrekking maken het er voor starters op de woningmarkt niet makkelijker op. Voor veel ouders is dit aanleiding om hun kinderen financieel op weg te helpen bij de aankoop van een woning. Maar hoe zit dat ook al weer?

Ouders mogen bij een schenking aan kinderen tussen 18 en 35 jaar eenmalig gebruik maken van een verhoogde schenkingsvrijstelling van € 24.144 (in 2012). Deze vrijstelling kan worden verhoogd tot € 50.300 onder de voorwaarde dat het kind het meerdere bedrag van € 26.156 gebruikt voor de aankoop van een eigen woning of voor aflossing van een eigen woningschuld. Vanaf dit jaar is voor deze hoge schenking geen notariële akte meer nodig. Toch is het wel verstandig om de schenking schriftelijk vast te leggen en daarin op te nemen dat de schenking is gedaan onder de uitsluitingsclausule. Eventueel kan de schenking ook herroepelijk worden gemaakt.

Voor welke schenkingen moet je dan nog wel naar de notaris? Dat is de schenking met hoge vrijstelling in het kader van een dure studie. Verder ook de zogenaamde schenking des doods, waarbij ouders een bedrag schuldig erkennen aan hun kinderen, welk bedrag opeisbaar is bij overlijden van de ouders. De Hoge Raad heeft wederom bevestigd dat hier wél een notariële akte voor nodig is.
 

Maak een afspraak
Wij helpen je graag verder met vragen. Je kunt ons bellen op 072-5669116. Of maak een afspraak.

Afspraak maken

Het laatste nieuws in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief...


 
Nieuws: AVG: Wat moet je zelf aanpassen op je website? Inmiddels is de Wet AVG is een feit. Maar heb jij alle instellingen van je website en nieuwsbrief al op orde?  Lees verder
Contact opnemen Alkmaar: (072) 566 9116

Lisse: (0252) 415 841

Contact
Volgend bericht